Забележителности и маршрути

В непосредствена близост до с. Голец се намира водопад “Кавука” – едно девствено кътче природа, все още непознато на повечето хора. По местна инициатива предстои изграждане на еко пътека до водопада, както и кът за отдих, който ще позволи на всички желаещи да отдъхнат в околностите на водопада и да си организират пикник сред природата.

На 50 км северозападно от с. Голец се намира пещера “Проходна” (Божиите очи), на приблизително същото разстояние е и Гложенски манастир, по пътя към него се намира отбивката за пещера “Съева дупка”.

На 30км северно от селото е гр. Ловеч, който предлага много възможности за разходки (Ловешка средновековна крепост, Музей на водата, Архитектурно-исторически резерват “Вароша“, Музей “Васил Левски”), а малко по-далече са Крушунските Водопади и Деветашката пещера). Троянският манастир е на 35км южно от с. Голец

Отлично
Въз основа на 80 отзиви
Поля Христова
Поля Христова
2024-04-29
Мястото беше страхотно, имаше всичко необходимо! Прекарахме си чудесно!
Antonio Alexandrov
Antonio Alexandrov
2024-04-29
Уникално място за невероятни изживявания! Обстановката е уникална а собственика прекрасен човек! Заслужава си определено!
Венцислав Кечев
Венцислав Кечев
2024-03-17
Къщата е много хубава с много любезен домакин. Механата е голяма с хубава камина, стаите са чисти. Подходяща за големи компании.
Alesia Duhovnikova
Alesia Duhovnikova
2024-02-26
Прекрасно място! Уютна,чиста и спокойна атмосфера! Страхотно място за събирания в това тихо и приятно селце. Препоръчвам!😊
Pavel Danchev
Pavel Danchev
2024-02-05
Много приятно място, любезен домакин, идеално за уикенд почивка със семейство или приятели. Доста добра колекция стари предмети от бита, който придават автентичност. П.С. Носете си храна, защото наоколо няма големи магазини.
Dayana Gospodinova
Dayana Gospodinova
2024-01-09
Страхотно място, има си всичко необходимо, дори четки за зъби, ако случайно някой е забравил да си вземе. Изключително любезен и отзивчив домакин. Единственият минус е, че в стаята, в която бяхме нямаше гардероб, където да можем да си оставим дрехите.
Vasil Voinov
Vasil Voinov
2024-01-07
Прекрасно място! Прекарахме страхотна зимна ваканция! Беше топло и чисто. Собственикът се беше погрижил нищо да не ни липсва. Имаше коледна украса, камина, барбекю и пещ на дърва. Децата много се радваха на елхата и батута. Собственикът беше на разположение през цялото време, а присъствието на собственика беше едва забележимо. Пак ще се върнем със сигурност!
Пламен Борисов
Пламен Борисов
2024-01-05
Посетихме къщата с група приятели. Къщата беше много добре оборудвана с всичко необходимо за едно хубаво изкарване. Вечерта запалихме барбекюто отвън. Камината вътре беше заредена с дърва. Веселихме се и се забавлявахме. Починахме си от градската шумотевица. Направихме си разходка из околностите.